Van Hecke verbaasd: ''Dan is het voor mijn gevoel geen penalty''

Bij Jan Paul van Hecke is de teleurstelling groot na de nederlaag van SC Heerenveen op bezoek bij AZ. De 20-jarige verdediger zag dat er bij de Friezen zowel in balbezit als bij balverlies te veel fout ging. 

In Alkmaar ging SC Heerenveen met 3-1 onderuit. "Hoe we die goals weggeven is echt slecht", begint Van Hecke voor de camera van Omrop Fryslân. "Qua veldspel zat er ook veel meer in, maar aan de bal waren we gewoon veel te slordig."

Toch kende SC Heerenveen zondag ook sterke fases. Zo leek de gelijkmaker enige tijd na rust niet ver weg. "Na die 2-1 dacht ik dat we de 2-2 zouden maken, maar als je de 3-1 dan zo makkelijk weggeeft is dat natuurlijk niet goed", aldus Van Hecke. 

Net na rust veroorzaakte Van Hecke een penalty. Met een schouderduw bracht hij AZ-aanvaller Myron Boadu ten val. "Naar mijn gevoel beweeg ik de zijkant met de arm en geef ik een blok met mijn voet, op de bal", legt Van Hecke uit. "Ik gooi mijn lichaam ervoor, maar ik pak de bal wel. Dan is het voor mijn gevoel geen penalty." 

Lees meer: