Van Hecke kende zware periode: "Bleef gewoon in mijn bed liggen"

Jan Paul van Hecke
Jan Paul van Hecke Foto: © Pro Shots

Jan Paul van Hecke is dit seizoen hard bezig aan een doorbraak bij Brighton & Hove Albion. De oud-verdediger van SC Heerenveen heeft zich al een aantal keer goed laten zien. Dat was aan het begin van het seizoen misschien ondenkbaar, toen hij met het overlijden van zijn vader een enorme dreun kreeg.

"Ik heb het heel zwaar gehad", vertelt Van Hecke aan Voetbal International. "Een deprimerend gevoel, iedere dag opnieuw. Dan bleef ik gewoon in mijn bed liggen. Ik had nergens meer zin in de eerste maanden. Het idee dat mijn moeder alleen was, dat kon ik niet aan. Als je in Engeland bent, kan je niet even na de training bij je moeder langs."

"Het is iets wat je bij anderen ziet, maar plots overkomt het jezelf", vervolgt Van Hecke. "Ik belde echt iedere dag met mijn vader. Over alles. Hij was zo betrokken, dat mis ik nu nog iedere dag. Elke rit naar de club wilde ik hem bellen. Als hij dan plots weg is, wordt het leven heel anders."

Dat zijn vader er niet meer is, merkt hij nog vaak. "Ik maakte tegen Leicester City mijn basisdebuut in de Premier League, speelde tegen Stoke en ik viel in tegen Leeds United. Dan heb je het gevoel: Ik sta hier, maar mijn vader had dit zó mooi gevonden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand