Van Hecke: ''Het bizarre is dat ik nog nooit bij Brighton ben geweest''

Jan Paul van Hecke tekende begin september een driejarig contract bij de Engelse Premier League-club Brighton & Hove Albion. De verdediger (20), dit seizoen gehuurd door SC Heerenveen, moet zijn eerste bezoek aan het zuiden van Engeland nog steeds brengen.

"Nee, dat is ook wel het bizarre, ik ben daar nooit geweest. Ik heb een contract bij een club waar ik nog nooit ben geweest", lacht Van Hecke bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. Desondanks heeft hij een redelijk beeld van de club gekregen. "Ik heb verschillende meetings met hun gehad. Dan praat je een paar keer een paar uur met mensen van de club, dan krijg je wel een beeld."

"Natuurlijk is het anders wanneer je mensen in het echt ziet, maar dat ging gewoon niet vanwege corona. Dan moet je zo je keuze maken. Dat is niet anders, maar het is een mooie club", vervolgt Van Hecke, die onder meer Google Maps en Streetview gebruikte om zijn nieuwe club te bezichtigen. "Ja, ik heb wel verschillende dingen opgezocht. Je moet wel een klein beetje een beeld hebben!"

Gesprekken die hij met AS Monaco voerde waren niet van hetzelfde kaliber, erkent de Zeeuw. "Voor mij is een gevoel bij een club heel belangrijk. Monaco is natuurlijk een grote club met een grote status. Maar voor mij was dat gevoel er vanaf het begin al niet, dan houdt het voor mij wel op", aldus Van Hecke, die op dat moment niet wist of er andere clubs zoveel geld voor hem wilden neerleggen.

"Je moet natuurlijk wel stevig in je schoenen staan. Ik heb er wel over nagedacht, want Monaco is een grote club met grote contracten. Maar op ten duur gaat het wel om voetbal en als je twintig jaar bent, vind ik het niet verstandig om naar Monaco te gaan", aldus Van Hecke.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand