Van Hau kritisch: "In plaats van zich te naturaliseren voor Indonesië"

Doan Van Hau
Doan Van Hau Foto: © Pro Shots

Indonesië nam het donderdag in de WK-kwalificatie op tegen het Vietnam van Doan Van Hau. De voormalig verdediger van SC Heerenveen was voor de wedstrijd niet onder de indruk van het 'nieuwe' Indonesië, waarin tegenwoordig veel Nederlanders spelen.

Zo zijn SC Heerenveen-spelers Thom Haye en Nathan Tjoe-A-On nu in staat om voor het nationaal elftal van Indonesië te spelen. Van Hau is niet onder de indruk, zo vertelt hij tegen VnExpress: "Als die spelers betere vaardigheden of talenten zouden hebben, zouden ze geprobeerd hebben om bij het Nederlands elftal of andere Europese landen met ontwikkeld voetbal te komen, in plaats van zich te naturaliseren voor Indonesië."

"Die genaturaliseerde spelers zijn alleen op Zuidoost-Aziatisch niveau, en we kunnen absoluut tegen ze spelen. We hoeven alleen maar het veld op te stappen en uit alle macht te vechten", aldus Doan Van Hau. Het Vietnam van Doan Van Hau verloor uiteindelijk met 1-0 van Indonesië. Tjoe-A-On begon in de basis, maar werd in de rust gewisseld. Haye was nog niet speelgerechtigd.

Lees meer:
0 reacties