Van Hanegem ergert zich aan coronasentiment: ''Ik heb er echt niets mee''

De meningen over het coronavirus lopen hevig uiteen. Sommige vinden saamhorigheid en anderen, zoals Willem van Hanegem, vinden sommige sociale aspecten die het virus met zich meebrengt maar hoogst overdreven.

"Dat idee wordt ons ook allemaal een beetje opgedrongen. Onze koning hield vorige week een toespraak op televisie en veel mensen vonden het zo vreselijk mooi. Ik keek ernaar en dacht: hier zit toch totaal geen gevoel bij? Alles zo duidelijk voorgekauwd, voor mijn gevoel niet echt vanuit het hart", vertelt hij in Het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik met meer van die initiatieven, hoor. Allemaal tegelijkertijd een liedje draaien op de radio, ik heb er echt niets mee."

"Laat ze zorgen dat de mensen in de zorg mondkapjes hebben. En applaudisseren voor de mensen die in de ziekenhuizen knokken voor de levens van mensen? Nu zijn het onze helden, maar zo hebben we ze in het verleden toch nooit behandeld? Integendeel. Ik vraag me af hoe het kan dat die mensen al zo lang, zo hard moeten werken voor een zeer bescheiden salaris."

"Al die politieke partijen wisten niet hoe snel ze in het verleden diverse ziekenhuizen moesten sluiten. Ik kwam de afgelopen jaren nog weleens in een ziekenhuis. Die mensen werken zo hard en dat doen ze nu weer. Nu valt het iedereen op, dat is misschien dan nog een voordeel", besluit van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand