Van Ginkel aangeslagen: "Er moet nu wel wat gaan veranderen"

Marco van Ginkel
Marco van Ginkel Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen wist afgelopen weekeinde met 1-3 te winnen op bezoek bij Vitesse. Bij de Arnhemmers nam trainer Philip Cocu na afloop ontslag en kwamen boze fans verhaal halen bij de hoofdingang van de Gelredome.

De gebeurtenissen vallen Vitesse-speler Marco van Ginkel zwaar. "Alles is zeer teleurstellend", zegt hij tegenover de Gelderlander. "De uitslag, de stand op de ranglijst en de breuk met de trainer. Uiteindelijk zijn we als spelers zeer teleurgesteld. Veel jongens hadden een goede band met de trainer. Dit zat er misschien aan te komen, omdat we weer verliezen. Maar dit is weer een klap."

"Bij Vitesse moet er nu wel wat gaan veranderen", concludeert hij. "Hopelijk gaat dat de club en het team verder helpen. We moeten de crisis allemaal samen te lijf gaan. Wij als team moeten ook heel snel opstaan. Want wij dragen hiervoor ook verantwoordelijkheid. De trainer neemt als een gentleman afscheid. Hij denkt dan wellicht ook aan de financiële situatie van de club. Ik heb opnieuw fijn met hem gewerkt. Maar ik weet ook hoe het gaat in het voetbal als de resultaten tegenvallen", besluit Van Ginkel.

Lees meer:
0 reacties