Van Gaal over selecteren Noppert: "Hij gaat ook die testen ondergaan"

Louis van Gaal tijdens een persconferentie
Louis van Gaal tijdens een persconferentie Foto: © Pro Shots

Andries Noppert mocht zijn maandag voor het eerst melden in Zeist als speler van het Nederlands elftal. Waarom heeft Louis van Gaal voor de doelman van SC Heerenveen gekozen? Het antwoord is volgens de bondscoach niet ingewikkeld.

"Omdat-ie ballen stopt. En als keeper moet je ballen stoppen", zegt Van Gaal tegen Omrop Fryslân, die niet dieper wil ingaan op de kwaliteiten van Noppert. "In principe praat ik daar niet over. Ik ga de ene speler niet vergelijken met de ander. Want dan ga je een vergrootglas leggen op de spelers en dat wil ik ze ook niet aandoen."

Het is een halfjaar geleden dat Van Gaal Noppert op het keeperslijstje zette. "De eerste keer was bij Go Ahead Eagles, toen het publiek 'Noppert in Oranje' ging schreeuwen. Dat was grappig. Toen kende ik hem wel, maar niet goed genoeg. Daarna krijg je hem veel beter in de gaten."

Van Gaal laat de keepers van Oranje allemaal testen doen om te kijken wie het beste is in het stoppen van penalty's. "Noppert gaat ook die testen ondergaan, want wij zoeken de beste penaltykiller. In al die toernooien is gebleken dat penalty's vaak de doorslag geeft, dus daar geef ik extra aandacht aan." De grote vraag is of Noppert in actie zal komen tegen Polen of België. Van Gaal. "Dat is een vraag voor jou en een weet voor mij."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand