Van Gaal: "Hij volgt zo'n 10 tot 15 keepers, onder wie Noppert"

Andries Noppert in Oranje
Andries Noppert in Oranje Foto: © Pro Shots

Het verhaal dat Andries Noppert voor het stoppen van strafschoppen is opgeroepen voor het Nederlands elftal wordt stellig door bondscoach Louis van Gaal ontkracht. De keeper van SC Heerenveen is opgeroepen vanwege zijn algemene keeperskwaliteiten.

De bondscoach van het Nederlands elftal gaat wel veel aandacht besteden aan de strafschoppen. Daarvoor heeft Van Gaal de hulp ingeroepen van voormalig volleybalcoach Peter Murphy. "Hij gaat allerlei testen doen met de spelers. Murphy gaat ook met de jongens in gesprek, om te kijken hoe ze eventueel tegenstanders in verlegenheid kunnen brengen", zo tekent De Leeuwarder Courant op uit de mond van Van Gaal.

"In alle eindtoernooien geven penalty’s vaak de doorslag”, motiveerde Van Gaal. "Daarom besteden wij daar extra aandacht aan.” De focus op de strafschoppen lijkt een uitgelezen mogelijkheid voor Noppert om zich te onderscheiden. Van Gaal benadrukt echter dat hij de doelman niet vanwege de strafschoppen bij Oranje heeft gehaald. "Ik heb Noppert opgeroepen omdat hij ballen stopt. Hij is een keeper. En dan moet je ballen stoppen.”

"Frans Hoek gaat bij ons over de doelmannen”, vervolgde Van Gaal. "Hij volgt zo’n tien tot vijftien keepers, onder wie Noppert. Vervolgens vergelijk ik zijn rapportages en beslis ik wie voor de selectie in aanmerking komt.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand