Van Ewijk ziet grote verschillen: "Dat ga je wel voelen in je lichaam"

Milan van Ewijk
Milan van Ewijk Foto: © BSR Agency

Milan van Ewijk maakte afgelopen zomer de overstap van SC Heerenveen naar Coventry City. De verdediger is op zijn plek in Engeland, maar heeft zich wel sterk moeten aanpassen. Voetbal International sprak met hem.

"Het fysieke aspect en het spelen van wedstrijden om de drie, vier dagen...", reageert Van Ewijk op de vraag wat voor hem de grootste aanpassing is geweest. "In Nederland heb je dat niet, behalve als je Champions League of Europa League speelt. Hier is het maandag, woensdag, zondag, donderdag, en dan weer op zondag, bijna het hele jaar door. Als je dat niet gewend bent, ga je dat wel voelen in je lichaam."

"In het begin was ik echt vermoeid, maar je raakt eraan gewend.", gaat hij verder. "Als je goed voor jezelf zorgt en ook eerlijk bent tegen de trainer als je moe bent of iets dergelijks. Natuurlijk moet je dat niet te vaak zeggen, want dan beland je misschien op de bank. Dat heb ik al eens eerder meegemaakt. Het is jouw carrière, snap je... Dus je moet jezelf zo goed mogelijk verzorgen om het beste eruit te halen."

Lees meer:
0 reacties