Van Ewijk trots ondanks nederlaag: "Ik had hem onder controle"

Milan van Ewijk in de halve finale van de FA Cup
Milan van Ewijk in de halve finale van de FA Cup Foto: © Pro Shots

Milan van Ewijk en Coventry City trokken zondagavond uiteindelijk aan het kortste eind in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester United. Voor de voormalig rechtsback van SC Heerenveen was het een wedstrijd om nooit te vergeten.

De tweededivionist leek met 0-3 dood en begraven, maar kwam in het slot op gelijke hoogte. Uiteindelijk ging het na strafschoppen alsnog mis voor de Nederlander. "Dit was niet normaal. Alleen al dat je hier kan spelen tegen Manchester United, ik had niet verwacht dat ik dat zou halen. Dit is iets waar ik trots op ben", reageert hij na afloop bij Ziggo Sport.

In de laatste minuut van de verlenging leek Coventry zelfs de zege te pakken, maar de goal werd afgekeurd. "Die bal gaat er uiteindelijk in en ik zak gelijk naar de grond, want ik kon niet meer", vertelt Van Ewijk. "Dan hoor je daarna het publiek schreeuwen en iedereen gaat los, maar dan zie je ineens dat de VAR de goal gaat checken. Dan ga je wel twijfelen en dan zie je daarna hoe minimaal buitenspel het is. Dat is echt klote hoor."

Van Ewijk, die tegenover Marcus Rashford stond, is tevreden over zijn eigen optreden. "Ik heb Rashford redelijk onder controle gehouden, maar natuurlijk zijn er momenten dat hij zijn kwaliteiten laat zien. Ik heb gelukkig wel een goede wedstrijd gespeeld. Ik heb laten zien wie ik ben vandaag, dus ik kan met een opgeheven hoofd naar huis."

Lees meer:
0 reacties