Van Ewijk houdt Rashford in bedwang: "Dat had ik niet verwacht"

Milan van Ewijk sprint Marcus Rashford eruit
Milan van Ewijk sprint Marcus Rashford eruit Foto: © BSR Agency

Milan van Ewijk werd in de FA Cup uitgeschakeld door Manchester United met zijn Coventry City. Na een dramatische comeback van 3-0 naar 3-3, bleken strafschoppen beslissend.

"Hoe we ons terugvochten met de steun van onze aanhang op de tribune, doet wat met je. Op 4-3 komen met nog twintig tellen op de klok, daar doe je het voor als voetballer. En dan horen dat het feest niet doorgaat. Zuur", begint Van Ewijk over de afgekeurde goal van zijn ploeg in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Zijn gehele vriendenkring en familie zat op de tribune. "Natuurlijk snapten ze hoe vies het was”, verduidelijkt Van Ewijk. "Iedereen weet waar ik vandaan moest komen. Daar ben ik zelf ook trots op. Ik waardeer het oprecht dat ik hier stond, het hoogtepunt van mijn loopbaan."

Marcus Rashford was zijn directe tegenstander en die het had lastig met de voormalig back van SC Heerenveen. "Ik had niet verwacht een topspeler als Rashford enigszins onder controle te kunnen houden. Dat maakt me wel trots." Het shirt van de spits gaat mee naar huis. "Blij mee, zo eerlijk moet ik zijn." Nog een jaar bij Coventry zou hij niet erg vinden. "Dat maakt de voldoening straks alleen maar groter. En ik laat nu al zien dat ik het wél kan."

Lees meer:
0 reacties