Van Ewijk looft oud-Eredivisionist: "Hij is buitengewoon goed"

Milan van Ewijk
Milan van Ewijk Foto: © BSR Agency

Milan van Ewijk staat met nummer acht uit de Championship in de finale van de Conference League. De oud-speler van SC Heerenveen speelt met zijn ploeg op Wembley tegen Manchester United.

De ploeg bereikte de halve finale op spectaculaire wijze. In de uitwedstrijd bij Wolves stond zijn ploeg na 96 minuten voetbal nog met 2-1 achter. In de 97e minuut maakte de ploeg echter 2-2. Er was veel blessuretijd in die wedstrijd en in de 100e minuut werd de winnende gemaakt en plaatste Coventry City zich voor de halve finale van het Engelse bekertoernooi.

Wat er precies van Van Ewijk verwacht wordt, weet hij nog niet. “In de loop van de week krijgen we te horen wat onze opdrachten zullen zijn tegen United. Op dit moment ben ik gewoon rechtsback, maar omdat onze rechtsbuiten, Tatsuhiro Sakamoto, geblesseerd is geraakt, sta ik soms verder naar voren. Tegen Leeds United stond ik vorige week rechtsback omdat het mij beter lag om tegen Crysencio Summerville te spelen”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Van Ewijk maakte in de competitie indruk door Crysencio Summerville in toom te houden. De oud-speler van SC Heerenveen loofde hem dan ook. “Die man is echt buitengewoon goed, dat is niet normaal. Hij is de beste vleugelaanvaller in de Championship. Mensen beginnen eindelijk te zien hoe goed hij is. Hij staat in mijn top drie van beste linksbuitens die ik ben tegengekomen en hij staat op nummer één. Hij laat zien dat hij een Premier League-speler is. Hij gaat een stap maken, dat kan niet anders. Dat moet hij aankunnen.

Wel had Van Ewijk zich goed voorbereid op zijn directe tegenstander. “Van tevoren heb ik beelden bekeken op YouTube en op de wedstrijddag heb ik video’s gezien om hem zo goed mogelijk te analyseren. Ook al kan ik hem rustig houden, je weet dat hij aan één moment genoeg heeft om gelijk zoveel ruimte en dreiging te creëren,” aldus de vleugelverdediger.

Lees meer:
0 reacties