Van Ewijk: "Ik weet eigenlijk niet eens of het van de club mag"

Milan van Ewijk
Milan van Ewijk Foto: © Pro Shots

Milan van Ewijk maakte afgelopen weekeinde indruk in het duel tegen PSV (3-3). De back lijkt weer in goede vorm te komen en dat heeft hij mede te danken aan zijn vrienden.

Na de winterstop speelde Van Ewijk wisselvallig. "Die jongens vroegen ook wat er met me aan de hand was. Ik weet eigenlijk niet eens of het van de club mag", lacht hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Maar ik heb die dagen met mijn vrienden op de pleintjes gevoetbald. Veel kleine partijen gespeeld. Persoonlijke duels uitgevochten, waarbij kort en goed werd verdedigd. Ik voelde me daardoor steeds sterker worden. Ik ben die jongens dankbaar."

Tegen PSV stond Van Ewijk tegenover Xavi Simons. "Simons is natuurlijk een goede voetballer. Ik heb mezelf de hele week voorbereid op mijn duels met hem. De trainer heeft me ook getriggerd. Hij zei steeds dat ik Simons heel kort moest dekken. Simons zette me in de openingsfase even op het verkeerde been. Maar verder? Volgens mij ging de strijd tussen ons gelijk op."

De vraag is waar Van Ewijk na dit seizoen speelt. "Het zou mooi zijn als ik een transfer kan maken", aldus de verdediger, die wel eens contact heeft met Denzel Dumfries. "Denzel stuurde me, nadat ik mijn contract bij Heerenveen had ondertekend, een berichtje. Hij feliciteerde me toen met mijn overstap. Denzel is een voorbeeld voor me."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand