Van Ewijk hoopt op Dumfries-scenario: "Daar zou ik voor tekenen"

Milan van Ewijk juicht na zijn goal tegen Excelsior
Milan van Ewijk juicht na zijn goal tegen Excelsior Foto: © Orange Pictures

Milan van Ewijk maakt bij SC Heerenveen furore in de Eredivisie en de verdediger aast op een scenario als dat van Denzel Dumfries. Slechts een paar jaar geleden leek een profcarrière ver weg voor de inmiddels 22-jarige Van Ewijk.

Bij Excelsior Maassluis speelde hij zich in de kijker van ADO Den Haag, waarna hij naar SC Heerenveen toog. "Het gaat inderdaad allemaal heel snel", zegt de verdediger van Heerenveen en Jong Oranje in het Algemeen Dagblad. "Iedereen kent inmiddels mijn verhaal, maar natuurlijk sta ik af en toe nog stil bij waar ik een paar jaar geleden stond. Ik probeer te genieten van alles wat ik meemaak, zeker omdat het voor mij niet vanzelfsprekend is geweest."

Van Ewijk werd als 16-jarige weggestuurd uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarna knokte hij zich terug: "Ik heb sindsdien de drive om te laten zien dat ik het wél kan, het profvoetbal halen. Daarin heeft mijn vader me altijd gemotiveerd en gesteund, ook toen ik er zelf minder vertrouwen in had. Hij heeft mij altijd mijn doel voorgehouden. Dat heeft mij uiteindelijk gebracht waar ik nu sta. Ik heb een andere route genomen, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden", weet de jonge verdediger.

Hij aast op een scenario als dat van Dumfries. "Daar zou ik zeker voor tekenen", geeft Van Ewijk aan. "Ja, Dumfries is zeker een voorbeeld voor me. Maar ik ben wie ik ben, ik doe het op mijn eigen manier. Ik heb nog alle tijd, dus ik ben benieuwd waar het schip strandt. Beetje bij beetje hoop ik steeds een hoger niveau te bereiken. Ik weet dat ik het in me heb." Afgelopen zomer werd hij al gelinkt aan enkele clubs. "Ik wil uiteindelijk zeker een stap maken, naar een club waar het beste plan is voor mij en waar ik ga spelen. Of dat in Nederland of in het buitenland is, maakt dan niet uit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Volendam
20:00
SC Heerenveen
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Utrecht 22 -2 29
10 PEC Zwolle 22 -3 27
11 Almere City 22 -15 27
12 SC Heerenveen 22 -10 25
13 Fortuna Sittard 22 -17 24
14 Heracles Almelo 22 -23 22
15 Excelsior 22 -10 21
Bekijk de hele stand