Van Ewijk eerlijk over mental coach: "Elke week wel contact"

Milan van Ewijk viert een overwinning van Coventry City
Milan van Ewijk viert een overwinning van Coventry City Foto: © Pro Shots

Milan van Ewijk maakt al jaren gebruik van een mental coach. Volgens de oud-speler van SC Heerenveen heeft regelmatig contact over allerlei zaken.

Van Ewijk had niet altijd plezier in voetbal. Zo kreeg hij wel te maken met tegenslagen toen hij terug moest naar de amateurs. Inmiddels maakte de Amsterdammer furore bij Coventry City en nam hij een mental coach in de armen. "Ik ken haar inmiddels al drie, vier jaar. Ik kan alles met haar bespreken, over alles praten. Op de wedstrijddag vraagt ze me hoe het met me gaat, hoe ik me voel voor de wedstrijd, of ik me fit voel, enzovoort", vertelt hij in Voetbal International.

De mental coach speelt een belangrijke rol in het leven van de rechtsback. Het hoeft niet per se heel diepgaand te zijn; we duiken niet in mijn verleden, maar het gaat echt om dat moment waarop ik even met haar bel. Ook hebben we tussendoor in de week contact", legt hij uit. "Dan vraagt ze hoe ik me voel, hoe de trainingen zijn geweest. Dus ik heb elke week contact met haar."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand