Van Ewijk eerlijk: "Dan moet ik toch niet over topclubs praten?"

Milan van Ewijk
Milan van Ewijk Foto: © Pro Shots

Milan van Ewijk beleeft een sterk debuutseizoen bij SC Heerenveen. De vleugelverdediger heeft niet alleen de harten van de fans veroverd, maar zichzelf ook op meerdere scoutingslijstjes gezet.

"Het is natuurlijk een compliment dat ik door andere clubs word gevolgd. Tegelijk moet ik wel mijn beide beentjes op de grond houden. Want als je ziet hoe we tegen Ajax speelden… Na zo’n wedstrijd moet ik toch niet over topclubs praten? Dat kan pas, vind ik, als je je in dit soort duels staande houdt", vertelt Van Ewijk aan de Leeuwarder Courant.

De vleugelverdediger is zelfkritisch, ondanks alle interesse. "Het was een jaar met een paar pieken en dalen. Maar dat hoort er, denk ik, ook bij. Ik moet nu vooral constanter worden. Betrouwbaarder. Daarnaast moet ik nog werken aan mijn rendement. Ik moet nog veel leren. Maar dat kan ook: ik ben 21 jaar en voetbal nog maar vier jaar op deze positie."

Mogelijk gaat hij komende zomer het Abe Lenstra stadion al achter zich laten. Nu wil hij zich alleen focussen op het heden. Zondag speelt de ploeg tegen Go Ahead Eagles. "We hebben met elkaar hard gevochten om terug te komen in het linkerrijtje. De play-offs? Ik geloof daar nog in. We moeten er dan ook alles aan doen om deze wedstrijd te winnen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand