Van Ewijk blikt terug: "Op dat moment was ik er even klaar mee"

Milan van Ewijk
Milan van Ewijk Foto: © NESimages

Milan van Ewijk kent een bijzondere opbouw van zijn carrière. De vleugelverdediger van SC Heerenveen werd als rechtsbuiten weggestuurd bij Feyenoord, waarna Excelsior voor hem bedankt. Sparta Rotterdam bood hem een stageperiode aan, maar hiervoor bedankte Van Ewijk.

"Op dat moment was ik er even klaar mee", blikt Van Ewijk terug bij Voetbal International. "Ik dacht: Ze kijken overal op dezelfde manier naar me. Niet naar wat ik als voetballer kan zijn en wat ik daarvoor nodig heb, maar naar wat ik nu ben. Ik wil er geen klaagverhaal van maken, wellicht hadden clubs ook andere redenen om mij op dat moment niet goed genoeg te vinden. Zoals ik het verwoord is mijn kant van het verhaal, maar is wel echt het gevoel dat ik aan die tijd heb overgehouden."

Via een contact bij Feyenoord komt Van Ewijk terecht bij Excelsior Maassluis. Bij de amateurs komt hij tot de conclusie dat hij misschien toch beter tot zijn recht komt op een andere positie. De rechtsbuiten wordt op eigen verzoek omgeturnd tot vleugelverdediger. "Vooral omdat ik niet de creativiteit had die je als aanvaller nodig hebt", zegt Van Ewijk hierover.

Uiteindelijk keert Van Ewijk bij ADO Den Haag terug in het betaalde voetbal. "Ik weet nog zo goed hoe blij en trots ik daar op was. Alsnog naar het profvoetbal, de Eredivisie. Wat een moment. Mijn ouders hebben nooit gezegd dat ik moest slagen als voetballer, helemaal niet juist. Alleen had ik mezelf wel een bepaalde druk en verantwoordelijkheid opgelegd. Zij hebben hun hele leven veranderd voor mij, dan wil je wat teruggeven. Dat me dat via een hele omweg alsnog was gelukt maakte me zo trots", aldus Van Ewijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand