Van Erve: ''Belangrijkste is gevoel en sympathie terugbrengen''

Jan van Erve is inmiddels twee maanden bezig als interim-directeur Sales bij SC Heerenveen. Hij kwam binnen met een duidelijke opdracht. "Die opdracht was dat er commercieel het nodige hersteld moest worden en dat binnen de begroting van commercie een behoorlijke taakstelling lag. In cijfers is dat een doel van twee miljoen euro", aldus Van Erve tegen SC Heerenveen TV.

Een van de belangrijkste taken is het terugwinnen van sponsoren. "Het belangrijkste daarbij is dat we het gevoel en de sympathie weer terugbrengen", erkent Van Erve. "Dat we lekker presteren draagt daar aan bij. Dat geeft ons ook de mogelijkheid om nieuwe business te genereren. We zijn een eind op weg richting die twee miljoen. Een groot gedeelte is teruggehaald van partijen die hadden aangegeven te overwegen om te stoppen. Die hebben we terug kunnen halen, ook voor langlopende contracten. Maar we halen ook een hoop nieuwe business binnen."

SC Heerenveen moet nog elke wedstrijd 4.000 lege vullen en daarnaast ook 400 sponsorplaatsen. Uitbreiding van het Abe Lenstra Stadion is dan ook niet aan de orde. "Het plan van de uitbreiding van het stadion staat in ver achterin de koelkast. Die is voorlopig niet aan de beurt", aldus Van Erve.

De interim-directeur Sales wil de sponsoren wel meer bieden de komende tijd. "Een belangrijk item daarin is zijn de hospitality-ruimtes aan de westzijde. Die zijn toe aan vernieuwing. Dan hebben we ook een extra tool in onze verkoopargumenten. Dat we de mensen ook een avondje uit gaan bieden. Dat is een prioriteit de komende periode. Het is een interne verbouwing om de hospitality op te waarderen", besluit Van Erve.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 NEC 7 -2 7
11 PEC Zwolle 7 -5 7
12 Vitesse 7 -5 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
Bekijk de hele stand