Van Dop: ''Hij heeft toegegeven een van de biergooiers te zijn''

SC Heerenveen won afgelopen weekend met 0-1 bij Go Ahead Eagles. Naast drie punten kregen de spelers van de bezoekers ook een bierdouche van supporters van Go Ahead. Iets wat algemeen directeur Jan Willem van Dop niet kon waarderen.

De fans die met bier gooiden kunnen een sanctie verwachten, verduidelijk Van Dop in De Stentor. "Ik kan nu niet zeggen welke maatregelen we nemen", vertelt hij. "De beelden worden bekeken en we volgen de normale procedure en de maatregelen van de KNVB. Wel heeft zich al iemand gemeld, die toegegeven heeft een van de biergooiers te zijn. Daar heb ik respect voor, dat hij zelf inziet dat het niet goed was, en dat nemen we mee in de afweging."

Ook werd er van buiten het stadion met vuurwerk gegooid, waardoor het dak ernstig is beschadigd. Go Ahead Eagles gaat samen met de politie uitzoeken wie dat heeft gedaan. "Mensen zeggen dat het Go Ahead Eagles-supporters zijn, maar dat weet ik zo net nog niet. Voor hetzelfde geld zijn het mensen van andere clubs. Of die niets met voetbal te maken hebben."

"Feit is dat het gewoon heel gevaarlijk is", vervolgt Van Dop. Er kwam nu een vuurpijl achter de keeper terecht. Maar wat als die in z'n nek terechtkomt? Die mensen die het afsteken hebben toch helemaal geen zicht op wat ze doen? Degenen die dit doen en de club daarmee financiële, materiële, sportieve en mogelijk ook medische schade berokkenen, zijn simpelweg niet goed wijs", besluit hij.

Boze directeur Go Ahead Eagles over bier- en vuurwerkgooiers: ‘asociaal’ en ‘niet goed wijs’ https://t.co/3E0v69nLs8

— de Stentor Deventer (@ds_Deventer) August 19, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand