Van Dijk stopt als teammanager: ''Blijkbaar betekende ik iets voor de club''

Na tien jaar bij SC Heerenveen had Herman van Dijk afgelopen vrijdag zijn laatste dag teammanager. Toen twee weken geleden bekend werd gemaakt dat hij zou stoppen, kreeg hij honderden berichtjes binnen.

"Ik ben niet zo gauw gek te krijgen", geeft Van Dijk aan in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Er was ook niets negatiefs tussen hen. Blijkbaar betekende ik iets voor de club. Dat doet me goed. Toen Gerry Hamstra (technisch manager, red.) mij vertelde dat de club een andere teammanager voor het seizoen wilde, stopte ik een seconde of tien. Toen zei ik: 'Als je denkt dat het beter is, dan moet dat maar.'"

"Thuis sprak ik erover met mijn vrouw Gerda en mijn vier kinderen", vertelt hij. "En ik dacht: ik vind het ook wel best. Er werd steeds meer van mij gevraagd. Daar wilde ik niet aan voldoen. Ik ben 61 en verander niet echt meer."

Van Dijk begon in 2007 als beheerder van de fanshop van SC Heerenveen, drie jaar later begon hij als teammanager als opvolger van Joop Heida. "Dichter bij het voetbal kon ik niet komen dan in deze functie. Het was en het is mijn wereld", aldus de teammanager. "Ik heb het altijd leuk gevonden om met de jongens om te gaan."

"Dat was FC Twente-Heerenveen in mei 2012. We verloren met 2-0, maar wonnen in Enschede met 3-4. Hierdoor stelden we Europees voetbal veilig", reageert Van Dijk op de vraag wat zijn mooiste moment van het afgelopen decennium was. "Ik zal het feest in de bus nooit vergeten. Wat het ook bijzonder maakte: het was achteraf de laatste wedstrijd van Kees Smid, de kleurrijke materiaalman."

[PREMIUM] Teammanager Herman van Dijk verlaat @scHeerenveen na tien jaar: 'Ik soe der in boek oer skriuwe kinne' https://t.co/D5Yyvppipk

— Leeuwarder Courant (@lc_nl) June 27, 2020

Foto: FeanOnline

Lees meer: