Van Dijk schiet FC Utrecht langs SC Heerenveen (Video)

SC Heerenveen heeft vandaag dure punten verloren in de strijd om de vierde plek in de eredivisie. Tegen FC Utrecht ging de ploeg van Trond Sollied in de Galgenwaard met 2-1 onderuit. Daardoor hebben de Friezen de vierde plek niet meer in eigen hand; wanneer PSV later vanmiddag van Ajax wint nemen de Eindhovenaren plek vier over.

Het duel begon spectaculair met twee goals binnen zes minuten. Amper drie minuten na het eerste fluitsignaal wist Paulo Henrique na een aanval vanaf de linkerflank de bal schitterend over goalie Wesley de Ruiter te lobben: 0-1. Lang kon Heerenveen hier echter niet van genieten, want drie minuten later trok Utrecht de stand alweer gelijk. Een vrije trap van Leroy George werd onvoldoende weggewerkt door Michael Dingsdag waardoor Michael Silberbauer de bal achter Hans Vonk wist te poeieren: 1-1.

Na dit explosieve begin zakte de wedstrijd ietsjes in, al bleef Heerenveen het overwicht houden. Na een klein halfuur kreeg Paulo Henrique een afgemeten kans op de 1-2. Een uitstekende steekbal van Gerald Sibon zette de Braziliaan vrij voor De Ruijter, maar nadat Henrique de doelman gepasseerd was wist Sander Keller zijn inzet net op tijd van de lijn te plukken. Tien minuten later was ook Sibon dicht bij de 1-2, maar zijn nonchalant genomen vrije trap -op een afstand van circa dertig meter- ketste af op de paal.

Tien minuten na de thee kreeg Loic Loval een prima schietkans nadat Svec onhandig balverlies leedt, maar de Fransman vond Hans Vonk op zijn weg. Het overgrote deel van het tweede bedrijf vertoonde een zeer rommelig wedstrijdbeeld, waarin de Domstedelingen langzaam maar zeker het heft in handen namen. Tot mogelijkheden kwam dit lang niet, maar de ploeg van Ton du Chatinier voorkwam wel dat Heerenveen er nog amper uit kwam.

Hierdoor leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kreeg FC Utrecht toch nog de drie punten in de schoot geworpen. Daryl Janmaat trok aan de noodrem toen Loval vrij voor Vonk leek te komen. Arbiter Raymond van Meenen bestrafde dit met een directe rode kaart en een strafschop, die door Gregoor van Dijk verzilverd werd: 2-1. In de blessuretijd was invaller Bonaventure Kalou nog dichtbij de gelijkmaker, maar de kopbal van de Ivoriaan werd gestopt door De Ruiter, waarna Van Meenen de wedstrijd affloot.

(Bron: YouTube)