Van der Zwan: ''Dat risico liepen ze door de regels te overtreden''

Het uitdelen van 24 stadionverboden zorgde er zondagmiddag voor dat supportersvereniging Nieuw Noord zich meer op de vlakte hield dan normaal. Wel hing er een spandoek met rood-witte blokken met daarop 'niet betreden gemeente Heerenveen, niet betreden politie.'

De stadionverboden werden uitgedeeld omdat de supporters zich niet aan de voorgeschreven route hadden gehouden om de wedstrijd tegen VVV-Venlo te bezoeken. "Iedereen weet dat die route er is. Dit is om te voorkomen dat supporters een centrum ingaan. Om ellende tussen het winkelend publiek te voorkomen", legt burgemeester Tjeerd van der Zwan uit in de Leeuwarder Courant.

Volgens Van der Zwan sloegen zes busjes een andere weg in en belandden ze 'toevalligerwijs' in het centrum van Venlo. "Ze stopten precies voor de voor de deur van de cafetaria waar de harde kern van Venlo altijd zit." Opvallend genoeg is één busje met zeven supporters inmiddels vrijgesproken: zij konden via Google Maps aantonen dat zij wel degelijk de juiste route hebben genomen.

Deze groep was zondagmiddag gewoon aanwezig in het Abe Lenstra Stadion, de andere 24 mochten het stadion niet in. Van der Zwan: "Als je bij een incident betrokken bent, ben je vier weken niet welkom bij uit- en thuiswedstrijden. Dat is de vaste maatregel. Als die te star is, wil ik best weer eens om tafel om daar over te praten."

"Jammer dat sommige supporters er tegen Groningen niet bij konden zijn, maar dat risico liepen ze door de regels te overtreden", aldus Van der Zwan. Supportersvereniging Nieuw Noord is echter niet tevreden met het antwoord van Van der Zwan. "Wat ons betreft is dit misbruik van het strafmiddel stadionverbod en dit vinden wij onacceptabel", lieten zij weten in een statement.

Volop chagrijn in het stadion van SC Heerenveen zondagmiddag. Supporters van de thuisploeg protesteerden tegen stadionverboden, die van tegenstander FC Groningen tegen de verplichte bus- en autocombi https://t.co/ZvE5AuuVnh

— Leeuwarder Courant (@lc_nl) October 27, 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand