Van der Wiel en Hans Vonk in One Tier Board SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft donderdagmiddag de namen naarvoren gebracht die in het One Tier Board van de club komen. De samenstelling is in feite naar aanbeveling van de commissie Veassen Koopmans, wat door het Stichtingsbestuur is overgenomen. Jelko van der Wiel is de nieuwe voorzitter van de club, Hans Vonk zal de Technische Zaken voor zijn rekening gaan nemen. 

In het One Tier Board zijn drie uitvoerende bestuurders aanwezig die de dagelijkse gang van zaken in goede banen moeten leiden. Dit zijn Wim Dijk (commercie), Hans Vonk (Technische Zaken) en Ben Takkenberg (Supporters, Vrijwilligers en Veiligheid). Van der Wiel is de nieuwe voorzitter en is verantwoordelijk voor Algemene Zaken, Woordvoering, Ondernemingsraad en Personeel. 

Als nieuwe toezichthoudende bestuurders hebben Egon Diekstra (Commerciele Zaken), Geert Pieter Vermeulen (Financiele Zaken) en Jaap Schuurmans (Technische Zaken) zich aan de Friese club verbonden. Zoals reeds bekend vertrekken de Interim-Directie en de Interim-RvC door de aanstelling van het nieuwe bestuur. 

Jelko van der Wiel (47) is directeur van Huisman van de Scheur Logistics en vervult een bestuurlijke functie bij Van der Wiel te Drachten. Ook was hij afgelopen seizoen de leider van de Feanrevolutie. Als woordvoerder vertegenwoordigde hij de oppositiegroep van ontevreden sponsors, supporters en medewerkers.

Hans Vonk (43) speelde als doelman bij SC Heerenveen, Ajax, Ajax Cape Town en was Zuid Afrikaans international. Hij was tot voor kort teammanager bij AZ.

Wim Dijk (61) is al zestien jaar directeur en eigenaar van Oliehoorn Zwaag.

Ben Takkenberg (61) is voormalig hoofdcommissaris van de Politie Fryslan. Momenteel is hij adviseur team uitzendingen en Landenprogramma's voor de Landelijke Eenheid van de nationale politie. Connectie met het voetbal heeft hij ook: Zo was hij adviseur veiligheidszaken voor de KNVB.

Egon Diekstra (44) is oprichter en eigenaar van Hamilton Bright te Sneek.

Geert Pieter Vermeulen (55) is forensisch accountant en directeur van het Bureau Financieel Toezicht, een bestuursorgaan van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook was hij lid van de licentie-commissie bij de KNVB.

Jaap Schuurmans (55) was vleugelaanvaller in het profvoetbal bij Go Ahead Eagles en SC Heerenveen. Nu is hij werkzaam als manager Risk, Insurance, Veiligheid en Kwaliteit bij Arriva.

Foto: FeanOnline

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand