Van der Velde vreest voor degradatie: "Moeten daarvoor uitkijken"

Riemer van der Velde
Riemer van der Velde Foto: © Pro Shots

Johnny Jansen werd maandag ontslagen als trainer van SC Heerenveen. Dat Jansen uiteindelijk het veld moest ruimen noemt clubicoon en erevoorzitter Riemer van der Velde 'jammer', zeker omdat hij 22 jaar voor de Friese club heeft gewerkt.

"Toen ik nog voorzitter was, liep hij er al rond", zegt Van der Velde tegen het Algemeen Dagblad. "Op dit niveau moet je punten pakken en als dat niet gebeurt, gaat dat tegen je werken, ook al ben je zolang aan de club verbonden. Hij kon terecht zeggen dat het elftal steeds minder werd, maar daarmee val je ook je eigen spelers af. Dat was voor hem moeilijk."

Als Van der Velde in de huid kruipt van de opvolger van Jansen, zou hij willen weten wat de mogelijkheden zijn. "Kan je de zwakke plekken in je elftal van een impuls voorzien, dan heb je wat meer perspectief. Dit team is niet goed genoeg om mee te doen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal."

"Sterker: we moeten blij zijn als we dit seizoen op de ranglijst niet in de problemen komen. De beste speler is weg, en zonder de ene Veerman is de ander ook minder. De voorsprong op plek zestien is elf punten; daar kan je over vier weken al in de buurt zitten. We moeten daarvoor uitkijken", aldus Van der Velde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand