Van der Velde pleit voor hard ingrijpen: ''Vind het schandalig''

Nu de stadions in de Eredivisie weer volledig vol mogen, steekt een oude 'traditie' weer de kop: het gooien van bier. Ook in het Abe Lenstra Stadion is het een probleem en niet voor niets hebben zowel de club als Nieuw Noord opgeroepen om er mee te stoppen.

Als het aan erevoorzitter Riemer van der Velde ligt, was er al veel harder tegen opgetreden. "Ik ben een enorme voorstander van het verbieden van het gooien van bier in de stadions. Ik hoor hier en daar op tv wel van: waar maak je je druk om? Die keeper laatst bij Groningen (Vitesse-doelman Schubert, red.) krijgt een volle bak met bier in z'n nek. Of het nou van glas is of plastic, dat is geen feestje", vertelt Van der Velde bij Radio Camataru.

"Als je dan de vuuraanstekers om de oren vliegen en we accepteren dat, dan vind ik niet meer dat we naar het voetbal moeten gaan", vervolgt de oud-voorzitter van de Friezen. "Ik vind het niet om aan te gluren en schandalig. Ik vind dat de KNVB én de clubs, want die vormen samen de KNVB, en duidelijk moeten zijn met elkaar: dit pikken we niet langer."

Daarnaast stoort Van der Velde zich al tijden aan ontblote bovenlichamen op de (met name fanatiekere) tribunes, iets dat onder zijn tijd als voorzitter streng verboden was in het Abe Lenstra Stadion. "Ik ben al een gigantische tegenstander van die varkens in het stadion die met ontbloot bovenlichaam naar ons product zit te kijken. Dat vind ik abosluut verschrikkelijk."

"Als je zo in de schouwburg zit - dat gaat binnenkort ook gebeuren hoor, let maar op - en je trekt bij een spektakel allemaal je bovenkleren uit! Het duurt nog even en dan doen we alles uit. Het is toch niet te filmen man, verschrikkelijk!", besluit Van der Velde met duidelijke bewoording.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand