Van der Velde over 'Cammie': ''Hij was meer dan een voetballer''

Rodion Camataru is alweer meer dan 25 jaar uit Heerenveen vertrokken, maar nog altijd zorgt zijn naam voor een glimlach op de gezicht bij de SC Heerenveen-supporters uit die tijd. Oud-voorzitter Riemer van der Velde heeft nog steeds contact met de nu 62-jarige Roemeen.

"Cammie ervaart Heerenveen als zijn tweede thuis", vertelt Van der Velde in gesprek met Staantribune. "Hij is een heel gevoelige man. Als hij een beetje emotioneel wordt, beginnen zijn neusvleugels wat te trillen en kunnen de tranen uit zijn ogen komen. Dat gebeurt nogal eens als we herinneringen ophalen."

"Hij heeft hier een wereldtijd gehad", vervolgt het clubicoon van de Friezen, die ook buiten het veld het goed kon vinden met de grote en sterke Camataru. "Het is niet vaak gebeurd dat een speler een vriend van mij is geworden. Maar soms is een voetballer meer dan een voetballer."

"De warme contacten met hem en zijn vrouw vind ik heel bijzonder. Cammie geeft mij altijd een goed gevoel", besluit Van der Velde met een glimlach.

“Ik word altijd blij als ik over @scHeerenveen praat", zegt de Roemeen Rodion C?m?taru. "In Heerenveen kom ik nog altijd graag: een kleine plaats met heel aardige mensen die van voetbal houden en achter hun club staan. Ik houd van ze, ik vergeet ze nooit.”https://t.co/tVeveOM4H3

— Staantribune (@Staantribune) October 1, 2020

Lees meer: