Van der Velde leverde Heracles plezier op: ''Mensen vonden de weg terug''

Nadat Fritz Korbach in 1992 ontslagen werd als trainer van SC Heerenveen, kon hij al snel weer elders aan de bak bij Heracles Almelo. Jan Smit, de voorzitter van de Almeloërs, vertelt in de Voetbal International hoe hij bij Korbach uitkwam.

Jan Smit nam contact op met Riemer van der Velde, omdat hij Gertjan Verbeek wilde hebben als trainer. "Riemer zei echter dat Verbeek nog niet toe was aan een dergelijke stap en adviseerde mij om Fritz Korbach te nemen. Later kwam ik erachter dat dat een soort goedmakertje was richting Fritz. Kort daarvoor had Riemer zelf Korbach ontslagen en blijkbaar had hij daarbij bepaalde toezeggingen gedaan."

Ondanks dat het een goedmakertje was van Riemer van der Velde, was het geen verkeerde keuze volgens Smit. "De tijd met Fritz was niet alleen leuk, maar ook heel goed. Hij zorgde voor reuring, onder hem haalden we voor het eerst sinds jaren weer een keer de nacompetitie. We speelde net in het nieuwe Polman stadion dus dat konden we prima gebruiken. Mensen vonden de weg naar Heracles terug."

Lees meer: