Van der Velde kritisch: "We hebben niet eens een goede eerste spits"

Pelle van Amersfoort is momenteel nog altijd de eerste spits van SC Heerenveen. De Nederlander houdt Daniel Karlsbakk en jeugdspeler Amir Ismaïl op de bank, terwijl Ion Nicolascu nog altijd geblesseerd is. Erevoorzitter Riemer van der Velde is totaal niet onder de indruk van de spitsen van Heerenveen.

"We hebben geen goede spitsen", begint Van der Velde bij de Sportcast. "Als je dan een spits moet gebruiken uit de jeugdopleiding... Het is een redelijke spits (Ismaïl, red). Voor de toekomst is hij misschien beter dan wat er nu staat."

"Maar op dit moment veranderd er niet veel als je hem er in gooit", gaat Van der Velde verder. "Wat is dan het probleem? Misschien hebben we een verkeerde selectie. Als je niet een goede alternatieve spits hebt, en die hebben we niet... We hebben niet eens een goede eerste spits. Van Amersfoort bewijst iedere week dat hij geen goede spits is."

Met Ion Nicolaescu heeft Heerenveen een eerste spits in de gelederen. Van der Velde: "Nicolaescu heb ik vier keer gezien en heeft toen wel laten zien dat hij een doelpunt kan maken. Ik ben nog wel redelijk onder de indruk van hem. Maar de technische staf in zijn totaliteit, plus de algemeen directeur Ferry de Haan, vinden hem niet goed genoeg, want ik kan me niet voorstellen dat je iemand haalt en dan niet gebruikt."

De erevoorzitter weet dat Nicolaescu momenteel geblesseerd is. "Hij is nu op dit moment voor revalidatie in Spanje, daar is het mooi weer, maar dat kan toch ook in Heerenveen? We hebben hier ook wel goede artsen, en dan hebben we hem onder controle. De man kan een doelpunt maken, maar we hebben hem nog veel te weinig gezien", aldus Van der Velde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand