Van der Velde haalt uit naar criticasters: ''Zet hem hier dan tegenover mij neer''

Riemer van der Velde is na zijn vertrek als voorzitter nog altijd betrokken bij SC Heerenveen. In Bynt Sport haalt hij uit naar de kritiek dat hij achter de schermen de touwtjes in handen zou hebben. Van der Velde zou graag zien dat de criticasters zich openlijk uiten in een gesprek.

"Ik kan de club inderdaad niet loslaten want ik ben supporter van de club. Dat heb ik wel vaker aangegeven," aldus Van der Velde in Bynt Sport. "Ik heb wel eens het idee dat sommigen liever hebben dat ik er niet meer kom. Maar dat wil ik blijven doen, want dat vind ik bijzonder."

Van der Velde wil benadrukken dat het slechts een helpende rol vervult. "Als je me nodig hebt bij scouten dan kun je me roepen en ergens naar toe sturen. Dat vind ik altijd leuk en als ik dan mee praten mag vind ik dat fantastisch. Het gaat er niet om of ik een goede scout ben of niet, maar deze betrokkenheid wil ik onderstrepen. Dat vind ik fantastisch."

"Er wordt zo vaak geroepen dat Riemer achter de schermen alles regelt," geeft van de Velde aan. "Dat zou dus betekenen dat iedereen die daar gezeten heeft flapdrollen zijn. Het waren allemaal mannetjes die er gezeten hebben. Als zij met terugwerkende kracht, of anderen die jullie nooit bij naam noemen, beweren dat ik het regel dan kan ik één keer helder zeggen: 'dat is klinkklare onzin. Het slaat nergens op.'" 

Van der Velde zou graag met de criticaster om de tafel gaan. "Jullie zijn gewaardeerde journalisten. Ik zou zeggen, kom dan met die man die jullie dat vertelt. Zet hem hier tegenover mij neer zodat hij dat uit kan leggen. Jullie mening is gebaseerd op geruchten van elders waarbij jullie niet met de bron komen. Die komen elders boven water en dan moet ik mij daar maar weer tegen verdedigen." 

Presentator Arjen de Boer geeft daarop aan waar de verhalen vandaan komen. "Elke week staat er in de Voetbal International een kritisch stuk. Daar zitten bepaalde mensen achter. Wij weten wel wie dat zijn. Een Gaston Sporre, Johan Hansma, mensen die niet heel positief over u zijn."

"Zou het ook kunnen dat er een paar mensen die uit de club geraakt zijn, waar ik part nog deel aan had, wellicht een bepaalde journalist beïnvloed hebben?," reageert de oud voorzitter daarop. "Weet ik veel. Dat weten jullie zelf toch? Jullie worden zelf regelmatig gebeld door bepaalde personen. Noem dan de naam van deze mensen," vind Van der Velde, die nogmaals laten weten niet de touwtjes in handen te hebben: "Nee."

Lees meer: