Van der Velde: "Gevolg van het uitgeven van geld aan verkeerde dingen"

Riemer van der Velde en Foppe de Haan
Riemer van der Velde en Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Riemer van der Velde was ruim 23 jaar voorzitter van SC Heerenveen. Na zijn voorzitterschap ziet de 83-jarige Van der Velde dat het regelmatig mis gaat bij zijn club. Hij besloot daarom ook in te grijpen.

"Ik heb me verbaasd over hoe het ging met de club. Wij waren gewend om altijd een positief resultaat te hebben", begint Van der Velde in De Gouden Graal Podcast. "Op een gegeven moment kwam er een opvolger en die deed dingen waarvan ik dacht: 'dit komt niet goed'. Toen heb ik wel gemeld bij het stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen: 'kijk uit wat hier gebeurt'. Dat is te veel om op te noemen, daar ging zoveel fout."

"De resultaten gingen binnen één jaar de rode cijfers in. Niet een paar tonnetjes, maar miljoenen", vervolgt de oud-voorzitter. "Dat is steeds doorgegaan, tot op de dag van vandaag. Ik vind het vervelend dat onze club steeds de kroonjuwelen moet verkopen om te overleven en dan met een minder elftal weer het nieuwe jaar ingaat. De laatste jaren doen we nergens meer aan mee."

"We hebben nog een paar keer meegedaan aan de play-off voor mogelijk Europees voetbal, dat hebben we niet gehaald. Voor het overige deel zijn we meestal in het rechter rijtje te vinden. Dat is een gevolg van het uitgeven van geld aan, in mijn ogen, de verkeerde dingen. Daar heb ik wel eens iets van gezegd. Als ze het me morgen vragen, dan heb ik daar weer een mening over", besluit Van der Velde.

Lees meer:
0 reacties