Van der Velde concludeert: "Situatie SC Heerenveen is zorgelijk"

Riemer van der Velde
Riemer van der Velde Foto: © Orange Pictures

Riemer van der Velde is al geruime tijd geen voorzitter van SC Heerenveen, maar de situatie van de club gaat hem nog altijd naar het hart. De clubman verbaasde zich met regelmaat over het gevoerde beleid sinds zijn vertrek.

Volgens Van der Velde is er op veel vlakken het nodige misgegaan bij SC Heerenveen. "De verkeerde spelers zijn aangetrokken, er is teveel geld uitgegeven aan bepaalde omstandigheden, het weglopen van de helft van de sponsors, het halfvolle stadion", somt hij op in De Gouden Graal Podcast. "Daar moet je een analyse van maken."

De 83-jarige uit Bakkeveen gaf het huidige bestuur van SC Heerenveen regelmatig advies. "Maak een analyse, een plan van aanpak en zoek de goede mensen", legt hij uit. "Vaak wordt er een vreemdeling uitgenodigd die het DNA van de club niet kent en dan komen de meest vreemde plannen op de plank. Ik ben nog steeds een voorstander om dat anders te doen."

Van der Velde komt nog regelmatig in het Abe Lenstra en kan het goed vinden met de mensen. "Ik probeer echt niet achter de schermen om deze directeur weg te krijgen", benadrukt hij over Ferry de Haan. "Ik probeer hem te overtuigen van een goed plan van aanpak." Van der Velde zag de laatste jaren dat de toekomstplannen geen succes bleken. "Er is geprobeerd om het jaarlijkse tekort terug te brengen naar twee miljoen, maar dat is niet gelukt. De situatie is dus onveranderd zorgelijk."

Lees meer:
0 reacties