Van der Veen verklaart keuze: ''Enige wat overblijft is stoeltjes verkopen''

Amper een jaar nadat commercieel manager Hylke van der Veen bij SC Heerenveen kwam te werken is hij alweer vertrokken. Donderdag maakte de club bekend dat hij de club in juli gaat verlaten, tot teleurstelling van algemeen directeur Cees Roozemond.

Van der Veen legt in de Leeuwarder Courant uit dat hij niet kon aarden bij de voetbalclub, die toch anders geleid wordt dan een 'normaal' bedrijf. "Ik heb het van iedereen gehoord, maar wilde het toch zelf ervaren. Bij eerdere functies had ik altijd algemene managementrollen. Dan maak je een plan, zet je ergens mensen op en ga je vervolgens handel ophalen."

"Dat is me altijd gelukt, maar in het voetbal spelen veel variabelen een rol waarop je zelf geen invloed hebt", vervolgt de Drachtster. "Ik werkte bij Heerenveen in een commerciële functie. Pel die baan helemaal af en wat overblijft is dat je stoeltjes verkoopt. Blijft de bezetting van het stadion dan achterwege, dan kun je maar aan één knop draaien: de prijs omlaag brengen."

"Hetzelfde geldt voor sponsorcontracten die aflopen. Mensen gaan dan onderhandelen over de prijs en ik geef ze nog gelijk ook, want dat is gewoon de marktwerking. Maar deze rol, de voetbalwereld – ik ben erachter gekomen dat dit het voor mij niet is", aldus Van der Veen.

Foto: SC Heerenveen TV

Lees meer: