Van der Heide: "Toen ik bij Heerenveen speelde, was het wel meer"

Arjen van der Heide
Arjen van der Heide Foto: © Orange Pictures

Het kan vrijdag een bijzondere avond worden voor Arjen van der Heide. De aanvaller kan met Roda JC promoveren naar de Eredivisie, maar dan moet er wel eerst gewonnen worden van SC Cambuur. Ook moet FC Groningen verliezen van Telstar. Hoe groot schat de oud-speler van SC Heerenveen de promotiekansen in?

"We staan nu op een promotieplaats, we hebben het in eigen hand", zegt Van der Heide tegen Omrop Fryslân. "Dus die kansen zijn er zeker, maar ik denk dat ze er bij FC Groningen ook van overtuigd zijn. Want zij hebben het ook nog een soort van in eigen hand, als ze van ons winnen. De kans op promotie is zeker groot, maar dat geldt ook voor Groningen."

Hoe bijzonder is de wedstrijd tegen Cambuur voor Van der Heide? "Het blijft een bijzondere wedstrijd, maar toen ik bij Heerenveen speelde was het wel meer. Want dan leeft het ook bij de fans en nu niet. Maar voor mezelf is het wel een speciale wedstrijd, omdat je uit Heerenveen komt. Dan heb je toch een soort rivaliteit met Cambuur."

Wat verwacht de oud-Heerenvener van de wedstrijd tegen de Leeuwarders? "Ik volg de eerste divisie en Cambuur natuurlijk ook. Maar ze hebben wel 3-3 gespeeld tegen FC Dordrecht en dat vind ik een goed team. Cambuur is ook een goed team en wie er komen, we zien het wel. Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen", aldus Van der Heide.

Lees meer:
0 reacties