Van der Heide blijft verbonden aan Heerenveen: "Dit is mijn club"

Thom van der Heide
Thom van der Heide Foto: © Pro Shots

Thom van der Heide was tot afgelopen zomer in dienst bij SC Heerenveen. Na een tijdperk van 35 jaar kwam er een einde aan het dienstverband van de sportmasseur, maar de clubman blijft als vrijwilliger verbonden aan de club, zo vertelt hij in een interview met Feanfan Magazine.

In 35 jaar zag de sportmasseur de nodige spelers op de massagebank. Met sommigen heeft Van der Heide nog altijd contact: "Met Kenny Otigba, Alfred Finnbogason en Marten de Roon heb ik nog contact. Ook met Jerry St. Juste heb ik nog altijd wel contact. Laatst had ik nog contact met Couhaib Driouech. Hij speelt nu bij Excelsior en scoorde onlangs tegen Heerenveen, dus ik stuurde hem een berichtje. 'Mooie goal, maar ik ben blij dat hij is afgekeurd', lacht Van der Heide.

Ondanks zijn lange dienstverband bij de club is Van der Heide geen supporter: "Nee eigenlijk niet. Dat bedoel ik meer in de zin van mijn werk. Heerenveen is mijn club, maar ik heb 35 jaar gewerkt als sportmasseur. Als ik naar wedstrijden zit te kijken en er gebeurt iets met een speler, dan kijk ik direct wat er aan de hand is. Ik zit als sportzorgmasseur op de tribune."

Momenteel werkt Van der Heide als commissielid van de Pronkkeamer in het Abe Lenstra Stadion. "Je komt zoveel tegen qua attributen die te maken hebben met Heerenveen. Dan is het mooi om te kijken of je dat een mooi plekje kan geven in de Pronkkeamer. Ik wist direct dat ik dit wilde doen. Als je de mogelijkheid krijgt om nog langer bij jouw club te zitten, dan is er geen twijfel. Ik zei ja, want dit is mijn club!"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand