Van der Hart: "Ik ben daar toen ook veel sterker van geworden"

Mickey van der Hart juicht na een goal in het Abe Lenstra Stadion
Mickey van der Hart juicht na een goal in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Door de vormcrisis waarin SC Heerenveen-doelman Andries Noppert nu in verkeert, is Mickey van der Hart nu eerste doelman geworden bij de Friese ploeg. In gesprek met Voetbal International kijkt hij naar de situatie op dit moment bij Heerenveen.

"Persoonlijk gun je Andries (Noppert red.) dit niet", benadrukt hij. "Ik ken Andries al langer dan dit seizoen, we zijn van dezelfde lichting en hebben in de jeugd al vaak tegen elkaar gespeeld. Dan kom je elkaar weleens tegen en ik heb Andries altijd een goede gast gevonden. Maar dit is topsport en uiteindelijk is het toch heel zwart-wit: of hij speelt, of ik speel", aldus Van der Hart.

"Als hij het heel goed doet, is er geen reden om te wisselen, dus daar heb je altijd mee te maken", vervolgt hij realistisch. "Aan de andere kant denk ik niet dat ik de kans had gekregen als ik in de afgelopen maanden maar wat had lopen aanmodderen. Wat dat betreft heb ik dit zelf afgedwongen, en zo voelt het ook", constateert Van der Hart.

"Maar ik begrijp heel goed waar Andries vandaan komt, het jaar dat hij heeft gehad en het krediet dat hij hier heeft opgebouwd, dus ik begrijp ook dat je hem als club de kans geeft om zich te herpakken. Ik heb dat zelf ook eens gehad bij PEC, toen Ron Jans zei: “Wat er ook gebeurt, ik laat je gewoon staan”. Dat doet iets met een keeper en uiteindelijk ben ik daar toen ook veel sterker van geworden", blikt Van der Hart terug.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand