Van der Hart over keeperswissel: "Dat zorgt voor wat extra spanning"

Mickey van der Hart
Mickey van der Hart Foto: © Pro Shots

Een aantal wedstrijden geleden werd Mickey van der Hart door trainer Kees van Wonderen verkozen tot eerste doelman bij SC Heerenveen, na een paar blunders van Andries Noppert. Heeft de doelman uit Amstelveen het eigenlijk nog met Noppert over de ontstane situatie gehad?

"Nee. Uiteindelijk doe je gewoon je werk en de trainer bepaalt wie er speelt", zegt Van der Hart tegen Voetbal International. "Ik kan me goed voorstellen wat hij voelt, al kan ik me niet voorstellen wat er in het afgelopen jaar allemaal op hem is afgekomen."

De keeper vervolgt: "Maar over het verliezen van je basisplaats: dat is natuurlijk niet leuk. Hij zal er ongetwijfeld van balen, maar hij laat dat in ieder geval niet merken op trainingen. Als hij een goede bal pakt geef ik hem een compliment en andersom. Maar verder hebben we het er hier niet over gehad, nee."

Van der Hart merkt nu wel dat hij keept onder een vergrootglas. "Dat is zo, dat valt niet te ontkennen. Er is natuurlijk heel veel aandacht geweest voor de situatie van Andries en dan is het logisch dat mensen je met extra aandacht bekijken."

De doelman gaat verder: "Dat zorgt ook voor wat extra spanning, ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo was, maar ik kan wat dat betreft inmiddels terugvallen op mijn ervaring en ben veel rustiger in mijn hoofd dan ik in het begin van mijn loopbaan was."

"Maar richting de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (waarin Van der Hart voor het eerst Noppert verving, red.) waren er toch wel veel mensen die erover begonnen en kreeg ik net even wat meer berichtjes dan normaal. Dat kan je niet uitzetten, daar heb je mee te dealen. En dan merk je toch dat dit wat groter is dan andere keeperswissels die ik door mijn carrière heen heb meegemaakt", aldus Van der Hart.

Lees meer:
0 reacties