Van der Hart over chaotische week: "Natuurlijk was ik gespannen"

Micky van der Hart
Micky van der Hart Foto: © BSR Agency

Micky van der Hart stond zaterdagavond onder de lat bij SC Heerenveen. De doelman kreeg de voorkeur boven Andries Noppert, die de laatste maanden in een moeilijke periode zit.

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard eindigde in de slotfase in 3-3. Van der Hart zat er niet lekker bij bij de laatste goal, maar hij vond het ook geen blunder. "Het was een scherp aangesneden voorzet die ik niet helemaal lekker op mijn vuisten krijg. Klemmen is in zo'n situatie niet te doen", legt hij uit bij ESPN. "Ik ben er niet tevreden mee, maar je hebt ook een beetje geluk nodig dat die voor onze voeten valt en dan heeft niemand het erover."

Van der Hart beleefde een chaotische week. "Maandag vertelde de trainer me dat ik de kans zou krijgen, dinsdag kwam het in de media", vertelt de nieuwe nummer één van Kees van Wonderen. "Andries zit in de minderen periode, dus ik voelde wel dat ik dichtbij was. Ik snap heel goed dat Andries meer krediet heeft, maar ik bleef wel aankloppen bij de trainer."

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard was er bij Van der Hart weer spanning. "Natuurlijk was ik gespannen, ik had een tijd niet gespeeld. Ik houd van die spanning, maar vandaag was dat wel extra."

Lees meer:
0 reacties