Van der Hart: "Opeens weer met een klotegevoel de winterstop in"

Teleurstelling bij Mickey van der Hart
Teleurstelling bij Mickey van der Hart Foto: © Orange Pictures

Mickey van der Hart kon donderdagavond een bekeruitschakeling niet voorkomen. De doelman van SC Heerenveen moest een late treffer incasseren tegen Vitesse.

"Zuur is een understatement. Ik denk dat we onszelf in de voet schieten op het einde, door een paar meer makkelijk de bal te verliezen. Dan geef je Vitesse de kansen waar ze naar zoeken met die counters", is de eerste reactie van Van der Hart bij ESPN. "Hij maakt het fantastisch af. Daardoor hadden we momenten dat het een beetje penibel was. Dat doen we een beetje onszelf aan."

In de eerste helft redde de doelman een aantal keer goed. "Dan doet het nu extra pijn. Je hoopt dat je de nul houdt en vooral doorgaat naar de volgende ronde. Voor mij is dit wel mijn kans, het bekertoernooi", doelt Van der Hart op zijn reserverol achter Andries Noppert. "Als je er dan op deze manier uitgaat, dat doet extra pijn. Helemaal omdat ik voor mijn gevoel wel een goede pot heb gekeept."

Tegen FC Volendam kreeg SC Heerenveen ook al een tik. "Dat doet toch pijn, helemaal de manier waarop. Je hebt dertig schoten gehad en zij twee, en dan verlies je. Als je die vaker speelt, win je 'm iedere keer. Dat je dan deze eroverheen krijgt... Je gaat opeens weer met een klotegevoel de winterstop in. Terwijl, een week geleden was iedereen heel positief. Nu krijg je tik op tik."

Lees meer:
0 reacties