Van der Hart looft fans: "Dat heb ik bij andere clubs niet meegemaakt"

Mickey van der Hart juicht na een goal in het Abe Lenstra Stadion
Mickey van der Hart juicht na een goal in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Mickey van der Hart is sinds begin februari de eerste doelman van SC Heerenveen. De Amsterdammers vervangt Andries Noppert, die gepasseerd wordt door trainer Kees van Wonderen. Van der Hart heeft nog niet zo veel wedstrijden voor de Friese club gespeeld, maar beleefde nu al een hoogtepunt in zijn carrière.

"Dit seizoen winnen van Ajax in het Abe Lenstra Stadion was fenomenaal!", begint Van der Hart in FeanFan Magazine. "Nooit van mijn leven had ik van Ajax gewonnen. Het was extra speciaal, omdat ik daar in de jeugd speelde. Als je dan uiteindelijk met 3-2 wint, en de 3-3 in de extra tijd wordt voorkomen omdat de bal net niet over de lijn is, dan geeft dat een extra ontlading."

Van der Hart is steeds meer onder de indruk geraakt van de passie bij de supporters van SC Heerenveen. Dat kwam helemaal tot uiting na de winst op Ajax. "Na de wedstrijd liep ik rond in het stadion. De fans waren zo emotioneel. Ze zijn zo trots op hun Friese afkomst. Dat heb ik bij andere clubs niet meegemaakt. Het zijn de momenten die ik koester", aldus Van der Hart.

Lees meer:
0 reacties