Van der Hart kritisch: "Merk dat we toch een beetje lief zijn"

Teleurstelling bij Mickey van der Hart
Teleurstelling bij Mickey van der Hart Foto: © Orange Pictures

Doelman Mickey van der Hart denkt dat het na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht (2-3) moeilijk wordt om de play-offs voor Europees voetbal te halen. Dat vertelt de keeper in gesprek met ESPN.

Het is voor het eerst in 30 jaar tijd dat de Friezen in drie thuiswedstrijden op rij minstens drie tegendoelpunten krijgen. Van der Hart heeft wel een vermoeden waardoor dit komt: “Voor mijn gevoel doen veel goals cadeau. We staan prima in de organisatie. Maar dit soort goals, en ook doelpunten uit spelhervattingen, zijn gewoon killing. Met Feyenoord, FC Twente en FC Utrecht heb je drie ploegen gehad die dat afstraffen.”

De goalie denkt dat het een uitdaging wordt voor de Friezen om zich nog te kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal: “Het is broos. We hebben onszelf geen dienst bewezen, en als je ons vandaag vergelijkt met FC Utrecht dan kom je gewoon tekort. We zullen sowieso beter moeten spelen om überhaupt aanspraak op de play-offs te maken. Zo lang de kans er is, gaan we er vol voor, maar het is duidelijk dat het tegen FC Utrecht niet goed genoeg was."

Ook heeft de keeper wel een verklaring voor het tot nu toe teleurstellende seizoen van de Friezen. “Ik denk dat we niet constant genoeg zijn. We hebben dit seizoen bij vlagen laten zien dat we goed kunnen voetballen. Je merkt toch tegen een ploeg als FC Utrecht, die de beuk erin gooit, dat we toch een beetje lieve jongens zijn. Dan laten we ons het kaas van het brood eten en daar kom je niet mee weg”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties