Van der Hart: "Kreeg direct het stempel dat ik niet goed genoeg was"

Micky van der Hart
Micky van der Hart Foto: © BSR Agency

Mickey van der Hart kwam in de zomer van 2023 bij SC Heerenveen, als tweede doelman achter Andries Noppert. Van der Hart zat tijdens de eerste seizoenshelft dan ook veel op de bank, maar na een aantal fouten van Noppert mag de doelman uit Amstelveen inmiddels beginnen als eerste doelman van Heerenveen.

Hoe zag het afgelopen halfjaar er voor Van der Hart uit? "Ik heb ontzettend veel uren gemaakt, omdat je die belasting van de wedstrijden in het weekend niet had", zegt Van der Hart tegen Voetbal International. "Je kan dan wat langer op het trainingsveld blijven hangen, je kan wat meer doen in het krachthonk. Dat heb ik hier ook gedaan; ik heb gewoon keihard getraind. Dan merk je dat je beter wordt, dat je scherper wordt."

De keeper vervolgt: "En als de spelers en trainers dat ook zien en je positieve feedback geven, motiveert dat alleen maar meer om door te blijven gaan. Dan leef je toe naar de bekerwedstrijden, dat werd een soort stip op de horizon. In die wedstrijden moest ik mijn kans pakken. En ik denk dat dit ook gelukt is."

Is Van der Hart door de jaren heen een betere doelman geworden? "Een voetbalcarrière heeft altijd ups and downs. De laatste jaren word je wel wat stabieler, vooral in hoe je met tegenslagen omgaat. In het begin van mijn carrière vond ik dat lastig, ik heb daar heel veel hulp bij gehad van een mental coach. Ik speelde als keeper van negentien of twintig al in de Eredivisie en kreeg toen direct het stempel dat ik niet goed genoeg was."

"Maar als je erover nadenkt, is het te achterlijk voor woorden dat je dan al wordt afgeschreven op basis van een x-aantal fouten dat je maakt. Andere jongens hebben die fouten gemaakt op bijveldjes, ik in de Eredivisie. Aan de ene kant is het geweldig dat je die wedstrijden speelt, aan de andere kant is het moeilijk om als jonge jongen met die kritiek en druk om te gaan. Nu heb ik daar geen last meer van", aldus Van der Hart.

Lees meer:
0 reacties