Van der Hart: "Het klinkt gek, maar ik voelde daar geen druk"

Teleurstelling bij Mickey van der Hart
Teleurstelling bij Mickey van der Hart Foto: © Orange Pictures

Mickey van der Hart heeft door de vormcrisis van Andries Noppert een basisplek veroverd bij SC Heerenveen. In gesprek met de Leeuwarder Courant blikt de goalie van onder meer Go Ahead Eagles en PEC Zwolle terug op zijn jeugd, waar hem een gouden toekomst werd voorspelt.

"Alles ging crescendo”, blikt Van der Hart, die de werd gezien als de nieuwe Stekelenburg of Van der Sar, terug. "Ik werd uitgeroepen tot talent van het jaar. Mocht als tweedejaars A-junior naar de eerste selectie en keepte mijn wedstrijden met Jong Ajax. Ik droomde van de top. Als zoveel mensen positief over je zijn, dan ga je daar toch zelf ook in geloven?”

"Voor mij was Ajax een veilige haven. Het klinkt misschien gek, maar ik voelde daar geen druk", vertelt de doelman die werd verhuurd aan Go Ahead Eagles. Daar was het volgens hem totaal anders. "Het ging bij die club om de punten en knaken. Wij hadden geen elftal dat makkelijk wedstrijden won. Een fout van mij betekende normaal gesproken puntenverlies.”

"Ik was altijd het grote keeperstalent, volgens sommigen voorbestemd voor duels in de Champions League. Nu was er een andere realiteit. Eentje van een door velen afgeschreven doelman, die niet goed genoeg was voor de basis van PEC Zwolle", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties