Van der Hart blij met gelijkspel tegen Twente: "Toont veel karakter"

Mickey van der Hart
Mickey van der Hart Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen en FC Twente hebben een punt overgehouden aan de onderlinge ontmoeting. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-3, volgens doelman Mickey van der Hart een duel met 'twee gezichten'.

In de eerste helft kreeg hij drie treffers om de oren. "Je probeert natuurlijk altijd te analyseren: in hoeverre kan je jezelf daarbij wat verwijten? En ik denk dat die goals die gescoord worden dat die voor mij lastig waren. Natuurlijk is het dan klote dat je drie goals tegen krijgt, maar ik ben wel blij met dit punt", reageert Van der Hart na afloop bij Omrop Fryslân.

Volgens de keeper ging het in de tweede helft een stuk beter bij SC Heerenveen. "Het was wat agressiever. In de goede zin van het woord, niet dat we om ons heen lopen te schoppen. Maar ik vond dat dit wel de manier is hoe je een ploeg als Twente moet bestrijden", klinkt het. "In de eerste helft willen we het wel, maar wat dan de grondslag daarvan is dat het dan niet lukt... Na rust hebben we dat voor mijn gevoel veel beter gedaan. Het toont echt heel veel karakter dat we hier nog een punt uit het vuur slepen."

Van der Hart heeft nog alle vertrouwen in het halen van de play-offs: "Tuurlijk. Je kan nog achttien punten halen. En we krijgen Sparta nog. Maar het is wel duidelijk dat we nu niets hebben aan gelijke spelen. We hebben overwinningen nodig. Zondag (tegen FC Utrecht, red.) moet drie punten opleveren en dan is alles nog mogelijk."

Lees meer:
0 reacties