Van der Gijp woest op Genee: ''Hoe slecht kun je zijn?''

René van der Gijp is woedend op Wilfred Genee. Van der Gijp is niet gediend van de houding van Genee in de uitzending van Veronica Inside, die maandagavond volledig gericht was op de racistische uitspraak die van Johan Derksen. Zo vertelt hij openlijk in het programma RTL Boulevard.

"Johan en ik wisten allebei niet dat Wilfred ons voor het Joegoslavië-tribunaal zou zetten. Ik heb niet zo’n zin om hem aan het lijntje te krijgen, op dit moment. Wat moet je daarmee? Ik bedoel, twaalf jaar. Je bent godverdomme een team, man. We hebben alles met dat programmaatje gewonnen wat er te winnen viel. En dan ga jij in een uitzending die cruciaal is voor in dit geval Johan hem openlijk afvallen? Hoe slecht kun je zijn? Hoe slecht kun je zijn?"

Van der Gijp, oud-speler van onder meer SC Heerenveen en PSV, voegt daar aan toe: "Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje. Johan was na tien seconden weg, ik na twintig seconden. Maar we hebben het wel via de mail en de app kenbaar gemaakt. Ik denk dat Genee hier toch heel erg verkeerd aan heeft gedaan. (...) Ik laat mij nóóit meer door Genee een zin uitspreken die hij ontlokt. Dat zal ik nooit meer doen."

"Je bent zo op je hoede, nu. Dat wordt een totaal ander soort programma. En als Johan dan ook nog met een zak aardappels van vier kilo naar Hilversum rijdt, dan moet je gewoon zeggen: jongens, dit heeft geen zin meer. Dit komt niet meer goed'', benadrukt Van der Gijp. "Wij hebben een contract met John de Mol. Maar als wij De Mol uitleggen dat het zo niet verder kan, dan is De Mol de laatste die zal zeggen: 'Ik houd je aan je contract' Het programma zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand