Van der Gijp tipt Jans bij topclub: "Hij flikt het al tien jaar"

Ron Jans voor het duel tegen Excelsior
Ron Jans voor het duel tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Rene van der Gijp denkt dat Ron Jans de perfecte man is voor Ajax. Volgens de analist is de hoofdtrainer van FC Utrecht precies wat de club uit Amsterdam momenteel nodig heeft.

Van der Gijp meent dat de spelers van Ajax een trainer nodig hebben die ze met een duidelijke boodschap het veld instuurt en op de goede plek zet. "Dan denk ik: maak Ron Jans trainer. Neem hem, doe niet moeilijk", stelt hij bij KieftJansenEgmondGijp. "Wat hij bij PEC Zwolle flikte, wat hij bij Twente flikte en nu bij Utrecht flikt... Het is heel simpel: iedereen op de goede plek zetten en een duidelijke boodschap meegeven zodat de Sutalo’s van deze wereld goed tot hun recht komen."

De voormalig profvoetballer adviseert Ajax de 65-jarige oefenmeester uit Zwolle een tweejarig contract te geven. "Je bespaart je een hoop geld, want hij heeft geen assistenten", weet Gijp. "Daarna kan je als Ajax opnieuw beginnen met een nieuwe trainer. Je hebt nu gewoon iemand nodig die het maximale kan halen uit een middelmatig elftal. Dat doet Ron Jans al tien jaar."

Lees meer:
0 reacties