Van der Gijp plaatst vraagtekens: "In het klein: Foppe de Haan"

René van der Gijp namens Veronica
René van der Gijp namens Veronica Foto: © Orange Pictures

Arne Slot wordt meer en meer gelinkt aan een overstap naar Liverpool. De goede prestaties van de Feyenoord-trainer zijn niet onopgemerkt gebleven, hetgeen Liverpool heeft doen overwegen om Slot aankomende zomer naar Engeland te halen.

Aangeschoven bij Vandaag Inside ziet Rene van der Gijp het zwaar in voor Slot. Weinig trainers zijn erin geslaagd een succesvolle voorganger te overtreffen. Van der Gijp: "Die nam het over van Jupp Heynckes, die won de treble: Europa Cup, beker, kampioen. Pep heeft zich niet stukgebeten, maar voor de rest heeft iedereen die na een trainer kwam die tot Jezus bevorderd was, zich daarop stukgebeten. Klopp, Guardiola, José Mourinho in zijn beste tijd, Sir Alex Ferguson. En in het klein: Foppe de Haan", vertelt de analist.

Johan Derksen is het er niet mee eens. "Slot heeft Dick Advocaat overtroffen, hè? Die was trainer van Feyenoord, Slot kwam en heeft laten zien dat het op een andere manier beter kan." Van der Gijp: "Klopt, maar die Klopp, die is nu negen jaar bij Liverpool geweest. Die heeft een eigen café, het Klopp café, die is Jezus daar. En iedereen gaat weg: Salah gaat weg, Van Dijk gaat weg, daar ben ik honderd procent van overtuigd." Derksen reageert tot besluit de hoop uit dat Slot in Engeland ook een sensatie is. Van der Gijp: "Laten we het hopen."

Lees meer:
0 reacties