Van der Gijp geeft advies bij VI: "Daar verzieken we voetbal mee"

René van der Gijp is van mening dat de rol van de VAR in het hedendaagse voetbal veel te groot is geworden. Deze mening steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken, zo bleek woensdagavond in Vandaag Inside.

Bas Nijhuis heeft afgelopen week nogal wat kritiek gekregen op zijn optreden als VAR bij de wedstrijd RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam. De arbiter gaf vlak voor tijd een discutabele penalty aan de Rotterdammers. Ook in andere wedstrijden, waaronder het bekerduel Feyenoord - PSV speelde de VAR een cruciale rol door niet in te grijpen.

René van der Gijp is duidelijk over de toekomst van de VAR. "Ik heb naar die Bas Nijhuis zitten luisteren over de VAR. Hij moet ieder schot op doel, ieder schot dat over gaat moet ie terugkijken of er misschien niet iemand met z'n duim eraan zit. Moeten we dat hele VAR-gebeuren niet helemaal evalueren? Moet de KNVB niet zeggen dat we nu met iets bezig zijn... Dat is het niet?! Daar verzieken we het voetbal mee. We moeten gewoon weer terug naar grote dingen. Kijk, die Sané maakte een krankzinnige overtreding, maar dat maken veel spitsen. De VAR is nu gewoon tweede scheidsrechter geworden. Dus wat krijg je? Er zijn zoveel momenten dat je bij jezelf denkt: 'Ik kan geel geven, ik kan ook rood geven'. Laat het dan lekker aan de scheidsrechter, joh!"

Ook een andere situatie van de VAR stoort de analist. "Waar ik ook heel moe van word is dat als het heel duidelijk buitenspel is, dat die grensrechter dan niet vlagt. Dan gaat die aanval nog vier minuten door... en dan afvlaggen. Dan denk ik, wat ben je nou aan het doen man?!", besluit een geïrriteerde Van der Gijp.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand