Van den Boomen krijgt lof: "Kan hij dit ook bij een grotere club?"

Branco van den Boomen in gevecht om de bal met Lionel Messi
Branco van den Boomen in gevecht om de bal met Lionel Messi Foto: © Pro Shots

Branco van den Boomen blijft één van de grote sensaties in Ligue 1. De oud-middenvelder van SC Heerenveen kreeg vorige week voor zijn optreden tegen Troyes een 8 van L'Equipe. De speler van Toulouse stond al vijf keer eerder in het Elftal van de Week en is opnieuw bezig aan topseizoen, ziet ook voetbaljournalist Süleyman Öztürk.

"Van den Boomen heeft één grote troef die hem onderscheidt van de rest", zo begint Öztürk in Voetbal International. "Met zijn rechterbeen legt hij de bal neer waar hij wil. Soms lijkt hij niet te hebben gekeken wanneer hij het spel in één beweging naar de andere kant verlegt. Bij Toulouse is de middenlijn zo’n beetje zijn werkgebied. Van daaruit beweegt hij naar links en rechts en van voor naar achteren."

Öztürk vervolgt: "Ondertussen speurt hij naar vrijstaande ploeggenoten en gaten in de defensie van de tegenstander. Zijn rechterbeen fungeert als de precieze en snelle arm van een quarterback. Merkwaardig is het om een speler in de Ligue 1 te zien domineren, die de afgelopen vijf jaar op het tweede niveau heeft gevoetbald."

De kans is vrij groot dat Van den Boomen deze zomer vertrekt bij Toulouse. Öztürk: "Wie Van den Boomen bij Toulouse aan het werk heeft gezien, vraagt zich af: kan hij dit ook bij een grotere club in een nog uitdagender omgeving? In de Ligue 1 bewijst hij dat de twaalf goals en 21 assists waarmee hij vorig jaar Ligue 2-speler van het Jaar werd geen toeval waren."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand