Van den Boomen: ''Daar ben ik voor mijn gevoel aan toe''

Branco van den Boomen hoopt zich nog altijd te kunnen laten zien in de Eredivisie. De oud-speler van SC Heerenveen maakte deze zomer de overstap van FC Eindhoven naar De Graafschap, waarmee hij promotie hoopt af te dwingen.

Op het hoogste niveau heeft hij zich bij SC Heerenveen en Willem II (huur) nog niet kunnen bewijzen. "Het is me nog niet gelukt voor langere tijd basisspeler te zijn in de Eredivisie", beseft Van den Boomen in gesprek met De Gelderlander. "Daar ben ik voor mijn gevoel aan toe. In het ideale plaatje lukt dat volgend seizoen bij De Graafschap."

Bij FC Eindhoven wist hij zich wel te onderscheiden in de Keuken Kampioen Divisie en Van den Boomen weet dat de verwachtingen bij De Graafschap hoog zijn. De 24-jarige middenvelder werd gehaald als opvolger van Youssef El Jebli en moet voor doelpunten en assists gaan zorgen in Doetinchem. "Maar ik voel geen extra druk", klinkt hij stellig.

"Mensen moeten mij ook niet gaan vergelijken met El Jebli. Hij is meer van de acties. Ik probeer met passes, steekballen en afstandsschoten beslissend te zijn", aldus Van den Boomen, die ook begeerd werd door Eredivisie-club RKC Waalwijk. Toch gaf hij de voorkeur aan De Graafschap. "Dat zegt wel iets, denk ik. Ik vind De Graafschap een mooiere club en zie hier meer mogelijkheden iets neer te zetten."

‘Branco’ wil bij De Graafschap zijn rechtervoet laten spreken https://t.co/0O66GOoj1y pic.twitter.com/pjwMlBaJDZ

— De Gelderlander (@dgachterhoek) September 12, 2019

Lees meer: