Van den Berg baalt: ''Tijd dat je als aanvoerder meer kon zeggen is voorbij''

Joey van den Berg pakt regelmatig een kaart in de Eredivisie. In het bekerduel met Roda JC werd de aanvoerder van SC Heerenveen zelfs met rood van het veld gestuurd. Van den Berg heeft een duidelijke mening over scheidsrechters.

"Scheidsrechters hanteren dezelfde regels", zegt Van den Berg op de officiële website van SC Heerenveen. "Maar ze doen dit met een ander gevoel. Wat bij de een wel is toegestaan daar kan een ander weer veel strenger in zijn, dat is best lastig. In het algemeen kan ik zeggen dat ik het liefst een scheidsrechter heb waar je wat tegen kan zeggen. Je hebt als speler ook je emotie. Dus: 'Waarom doe je dat nou?' moet je toch kunnen vragen als je een beslissing niet begrijpt."

"Ed Janssen is bijvoorbeeld een scheidsrechter waar je gewoon mee kan praten", vindt Van den Berg. "Soms hoor ik: 'Mooie bal', van hem. Ook een slechte bal wil hij wel benoemen. Higler is een scheidsrechter die het in mijn ogen steeds beter gaat doen. Maar als je als team goed aan het voetballen bent, dan is de scheids helemaal niet belangrijk, dan merk je hem misschien niet eens."

"Toch loopt het ook wel eens niet zo lekker in het veld en bij onterechte beslissingen moet ik mezelf wel inhouden. Ik ben aanvoerder maar de tijd dat je als aanvoerder meer kon zeggen is volgens mij voorbij. Je hebt zomaar een kaart."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand